Nog extra concurrentie voor Vermaelen: Barcelona koopt twee verdedigers in twee dagen

Print
Nog extra concurrentie voor Vermaelen: Barcelona koopt twee verdedigers in twee dagen

Foto: Photo News

FC Barcelona en Paris Saint-Germain hebben een akkoord bereikt over de transfer van de Fransman Lucas Digne. De 22-jarige linkerflankverdediger tekent een vijfjarig contract in Camp Nou, Barça betaalt PSG 16,5 miljoen euro. Dat bedrag kan nog met vier miljoen oplopen, afhankelijk van ‘individuele prestaties en die van het team’, maakte de Spaanse landskampioen woensdag bekend op de clubwebsite.

Digne ruilde in 2013 Lille voor PSG en werd vorig seizoen uitgeleend aan het Italiaanse AS Roma. Bij die drie ploegen speelde hij in totaal 148 wedstrijden, hij wordt vooral geroemd om zijn offensieven kwaliteiten en zijn techniek. Digne behoorde op het voorbije EK nog tot de Franse selectie, maar kwam niet in actie op EURO2016. Hij komt donderdagmorgen aan in Barcelona, daarna volgen de medische testen, de officiële ondertekening van zijn contract en zijn voorstelling aan de pers.

De Catalanen tonen zich de laatste dagen erg actief op de transfermarkt. Begin juli haalden ze middenvelder Denis Suarez binnen, dinsdag nog strikten ze de Franse EK-ganger Samuel Umtiti. De centrale verdediger komt over van Lyon en tekent eveneens een contract voor vijf seizoenen. Rode Duivel Thomas Vermaelen krijgt met Umtiti en Digne dus extra concurrentie in de defensie, maar hij zoekt mogelijk andere oorden op.