Openingsuren postkantoren: “Sommige medewerkers zullen in 2 tot 3 kantoren moeten werken”

Print
Openingsuren postkantoren: “Sommige medewerkers zullen in 2 tot 3 kantoren moeten werken”

Foto: vrs

De vakbonden bij bpost staat niet bepaald te springen nu het postbedrijf vanaf september 179 postkantoren één tot vijf halve dagen per week gesloten houdt. De dienstverlening aan de burger gaat erop achteruit en de betrokken kantoormedewerkers zullen in twee tot drie kantoren moeten werken, aldus ACV en ACOD.

“Uiteraard betreuren we dat er in die zin gewerkt wordt. Naar de bevolking toe is het een stap terug, de dienstverlening gaat achteruit”, zegt Annick Boon van de christelijke bond ACV-Transcom. “Onze mensen gaan meer afstanden moeten afleggen en op verschillende kantoren moeten werken, soms meerdere per dag.”

Jean-Pierre Nyns van de socialistische ACOD beaamt: “Hier zijn we allerminst gelukkig mee. De dienstverlening voor de burger gaat naar beneden en het personeel gaat zich meer moeten verplaatsen om aan een volwaardige dagtaak te komen. Misschien moeten ze wel in twee tot drie kantoren werken.”

Veel onderhandelingsmarge is er niet meer. “De schade beperken”, luidt de vakbondsboodschap. Geval per geval wordt dit bekeken. Er is geen sprake van naakte ontslagen. “Maar uiteraard komt het neer op een besparing en zijn er dus ook gevolgen”, aldus Boon. Die impact is wel miniem, voegt Nyns toe.