Multiculturele sferen en exotische muziek op 17de ‘Fiesta Tropical’

Print
Multiculturele sferen en exotische muziek op 17de ‘Fiesta Tropical’

Foto: Kevin De Corte

Sint-Truiden - Op zondag 17 juli is er de 17de editie van ‘Fiesta Tropical’. Op de Grote Markt van Sint-Truiden kunnen bezoekers kennismaken met tal van multiculturele verenigingen, kuieren op een exotische markt en genieten van allerlei zuiderse optredens. De dag voordien zorgen de jongeren van ‘IntercambioSO’ met ‘Bar Tropical’ voor het voorprogramma.

Op zondag 17 juli is er de 17de editie van ‘Fiesta Tropical’. Op de Grote Markt van Sint-Truiden kunnen bezoekers kennismaken met tal van multiculturele verenigingen, kuieren op een exotische markt en genieten van allerlei zuiderse optredens. De dag voordien zorgen de jongeren van ‘IntercambioSO’ met ‘Bar Tropical’ voor het voorprogramma.
Tropische sferen, multiculturele hapjes en drankjes en heerlijke dansen zijn de ingrediënten van ‘Fiesta Tropical’. Op zondag 17 juli wordt de Grote Markt van Sint-Truiden van 13u tot 20u omgetoverd tot een gezellig, multicultureel wereldfeest.
Verschillende organisaties voor ontwikkelingssamenwerking stallen er hun standjes uit. Op een multiculturele markt kunnen bezoekers terecht voor exotische hapjes, vreemde snuisterijen en toffe hebbedingetjes. Er is een tropische cocktailbar om even uit te blazen en voor de kinderen duikt er tal van animatie op. Tussendoor zorgen straatartiesten van ‘Troupe Gorée’ voor een zwierig spektakel.
En geen ‘Fiesta Tropical’ zonder een stevig aanbod aan wereldmuziek. ‘Maracuy’ laat de Grote Markt vanaf 14u swingen op vrolijke Mexicaanse, Cubaanse en Colombiaanse ritmes. Vanaf 16u neemt het Belgische reaggaecollectief ‘Zion Youth’ het over. ‘La Malquerida’ sluit vanaf 18u af met een bijzondere mix van Europese en Afrikaanse dansnummers.
“’Fiesta Tropical’ is een verrassend event dat wij al 17 jaar organiseren samen met de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking en het Nicaraguacomité. Het is intussen uitgeroeid tot een vaste waarde in Sint-Truiden. Tijdens deze editie hebben we ook aandacht voor duurzame ontwikkeling, de vluchtelingencrisis en de aardbeving in Nepal van 2015” vertelt schepen van Ontwikkelingssamenwerking Jurgen Reniers.
“Tijdens ‘Fiesta Tropical’ kunnen inwoners die hier geboren zijn kennismaken met Truienaren die van een ander land afkomstig zijn. We zijn een multiculturele stad en dat vieren we jaarlijks met dit fantastische zomerevenement”, besluit burgemeester Veerle Heeren.
De dag voordien geven de jongeren van ‘IntercambioSO’ al een voorsmaakje. Op zaterdag 16 juli is de Grote Markt van 20u tot 24u het decor van ‘Bar Tropical’, een zomers festival met live muziek en heerlijke cocktails.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio