Red Flame Janice Cayman gaat in Amerika aan de slag

Print
Red Flame Janice Cayman gaat in Amerika aan de slag

Foto: Photo News

Red Flame Janice Cayman heeft een toptransfer beet en ruilt het Franse FCF Juvisy Essonne voor het Amerikaanse Western New York Flash. Dat heeft WNY Flash bevestigd op de clubwebsite.

De 27-jarige Antwerpse - bij de Belgische nationale voetbalploeg al goed voor vijftien doelpunten in 54 interlands - speelde sinds 2012 bij Juvisy. Daarvoor studeerde de aanvallende speelster aan de universiteit van Florida en voetbalde bij het universiteitsteam (the Seminoles).

Cayman is zaterdag al meteen inzetbaar voor het duel tegen Seattle Reign FC. Half september moet ze met de Flames opnieuw aan de bak in de voorronde voor het EK van 2017. Op 15 september moeten de Belgische vrouwen naar Servië, op 20 september komt topteam Engeland op bezoek. In de stand in groep zeven staan de Red Flames na zes wedstrijden op een knappe tweede plaats. Ze hebben veertien punten en moeten enkel Engeland (16) voor zich dulden. De groepswinnaars en zes beste tweedes van de acht kwalificatiepoules plaatsen zich met Nederland voor het EK. De twee andere tweedes werken in oktober 2016 play-offs af.