BMW zwaar gehavend teruggevonden: "Ze zijn er met de hele voorkant van mijn wagen vandoor gegaan"

Print
BMW zwaar gehavend teruggevonden: "Ze zijn er met de hele voorkant van mijn wagen vandoor gegaan"

Foto: rr

Dat auto-inbrekers het soms op airbags en ingebouwde gps’en gemunt hebben, wisten we al langer. Maar bij Betty Vercammen (54) uit Mechelen gingen ze er met de hele voorkant vandoor. “Denk goed na waar je je auto achterlaat als je op vakantie vertrekt”, zegt ze.

Het was een geslaagde week in Spanje geweest, in de buurt van Alicante, waar Betty Vercammen en haar echtgenoot een vakantiehuis hebben. “Mijn dochter en haar vriend waren vorige week maandag thuis vertrokken om ons hier in Spanje te komen bezoeken”, vertelt Betty. “We hadden voorgesteld dat ze onze auto zouden nemen, omdat die een grotere koffer heeft dan die van haar. Ze had onze BMW 3-serie op een parking in de buurt van de luchthaven van Eindhoven gezet om daar het vliegtuig te nemen. Een shuttledienst bracht haar en haar vriend naar de luchthaven. De parkeergarage zou dag en nacht worden bewaakt met ­camera’s. ­Niet dus.”

Toen Betty’s dochter deze maandag haar auto weer ging ophalen, viel haar mond open van verbazing. “De hele voorkant was gewoon gedemonteerd: een deel van het motorblok, de koplampen, de airconditioning... Ze hadden een ruitje ingeslagen en de motorkap geopend. De moeren en bouten hadden ze wél achtergelaten.”

De parkinguitbater schuift de schuld van zich af. “Volgens hem is het parkeren op eigen risico”, zegt Betty. “Van die camerabewaking klopte geen woord, de dieven hebben duidelijk héél rustig hun tijd kunnen nemen om zo grondig te werk te gaan.”

Betty wil iedereen waarschuwen. “Denk goed na waar je je auto achterlaat alvorens je op vakantie vertrekt. Het is niet omdat ze beweren dat de parkeergarage bewaakt wordt of dat er camera’s hangen, dat het ook zo is.”