Nicola Philippaerts en Zilverstar geselecteerd voor Rio

Print
Nicola Philippaerts en Zilverstar geselecteerd voor Rio

Foto: Eric Dupain

Gruitrode

Meeuwen-Gruitrode - Nicola Philippaerts en Zilverstar zijn door het BOIC geselecteerd voor de Olympische Spelen die volgende maand in Rio georganiseerd worden. Voor de 23-jarige Limburger is het zijn allereerste selectie. Nicola Philippaerts treedt hiermee in de voetsporen van vader Ludo Philippaerts die zelf 4 keer deelnam aan de Olympische Spelen.

“Dit is fantastisch nieuws”, glundert Nicola Philippaerts. “De Olympische Spelen is de mooiste competitie die er bestaat. Dit is het hoogste wat je als sporter kan bereiken. Dit is een beloning voor het harde werk en het fantastische parcours dat ik de voorbije maanden samen met mijn paard Zilverstar aflegde. De progressie die hij de voorbije maanden gemaakt heeft, is onwaarschijnlijk. De Zilverstar van januari is niet meer te vergelijken met die van nu. Het is een totaal ander paard geworden. Uiteraard heb ik de voorbije weken wel eens aan een selectie gedacht, maar ook niet meer dan dat. Ik wou mij het hoofd niet op hol laten brengen. Ik wist dat hard werken ooit beloond zou worden. En kijk, ik mag nu naar Rio. Dit is fantastisch nieuws. Over ambities ga ik me niet uitspreken maar als je in de finale raakt, is alles mogelijk.”

Ludo Philippaerts nam deel aan vier opeenvolgende Olympiades: Barcelona (1992), Atlanta (1996), Sydney (2000) en Athene (2004). “Tijdens de twee laatste Olympiades pakte ik telkens net naast een medaille”, zegt Ludo Philippaerts. “Als je zo dicht bij een medaille bent, is dat uiteraard een ontgoocheling, maar dat is het verleden. Laat ons kijken naar de toekomst. Ik ben fier dat Nicola geselecteerd is. Hij heeft de voorbije maanden hard gewerkt en Zilverstar heeft enorme progressie gemaakt. Ik ben gelukkig voor Nicola en een beetje triest voor Olivier die de voorbije maanden eveneens een sterk parcours heeft afgelegd, met uitzondering van de GP van Rotterdam. Maar zo gaat het eraan toe in de topsport. Laat ons positief blijven en proberen de eer van ons land hoog te houden in Rio.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio