One Direction-fans reageren positief op Vlaamse vriendin: “Maak hem alsjeblieft gelukkig”

Print
One Direction-fans reageren positief op Vlaamse vriendin: “Maak hem alsjeblieft gelukkig”

Niall en Céline: de fans willen haar een kans geven. Foto: rr

Opmerkelijk showbizz-nieuws: de blonde van One Direction, Niall Horan, heeft een lief, én het is een Vlaamse. Studente Céline Vandycke verscheen afgelopen vrijdag voor het eerst aan de zijde van haar wereldberoemde vriend. Maar terwijl zijn vorige liefje doodsbedreigingen ontving, reageerden fans deze keer opmerkelijk positief op Twitter: “Maak hem alsjeblieft gelukkig, Céline.”

Het ergste voor fans van een boyband, behalve een split: een officiële vriendin. Afgelopen vrijdag sloeg het noodlot toe voor een van de fanatiekste meisjeslegers: de One Directioners. ‘Hun’ Niall Horan – de blonde en de liefste van de groep, met het Iers accent maar zonder tattoos – was op het British Summertime Festival gespot met een brunette onder de arm. Verliefd kijkend, giechelend en kussend. “Ze zagen er zo gelukkig uit”, klonk het bij een aanwezige. “Op een bepaald moment kuste Niall haar zomaar, en het kon hem duidelijk niks schelen dat iedereen keek.” Die vriendin heet Céline Hélène Vandycke. Een Vlaamse naam, zowaar.

Nadat de eerste foto’s van het koppel waren gelekt, speurde elke superfan meteen het internet af voor gegevens over het meisje. Céline bleek een jonge studente (22) uit Knokke, die dit jaar afstudeerde als European Law graduate aan de University of Exeter, na een jaar aan de universiteit van Rennes in Frankrijk en tussendoor nog een opleiding luxury management aan een hogeschool in Parijs. Ze heeft een papa die CEO is van recruitingbedrijf Vandycke en Partners, een mama die ze op alle foto’s stevig omhelst. Een schoonheid ook – die dan nog erg lijkt op een zogenaamde ex van Niall, het Amerikaanse model Jessica Serfaty.

Eigen dansschool

Nog op haar cv: vloeiend Nederlands, Frans en Engels – met Brits accent, getuige een filmpje van haar op haar studentenkamer in 2013. Perfect opgeruimd, met een koelkast vol perfect gestapelde flesjes water en een prikbord met foto’s om de tien centimeter. Georganiseerd, net zoals Niall.

Alles klopte. Behalve haar muzieksmaak: Céline zou vooral naar elektronische dancemuziek luisteren, genre Diplo en Calvin Harris, en niet naar boybands. En ze danst, zelfs in een eigen dansschool in Portugal, waar de twee elkaar enkele maanden geleden zouden hebben leren kennen.

Céline reageerde razendsnel op alle belangstelling: haar sociale media-accounts verdwenen of werden plots afgeschermd, en nergens kwam reactie. Ook bij haar ouders thuis – een statig, chic appartement met zicht op zee in Knokke – bleef het stil. Al was het vooral de reactie van het fanleger dat opmerkelijk was: zoals vorig jaar nog de hashtag ‘#ohnolouis’ opdook toen bleek dat bandlid Louis Tomlinson vader zou worden, werd ‘#ohyesniall’ nu meteen trending.

En terwijl er bij vorige mogelijke liefjes zelfs doodsbedreigingen opdoken, bleef het nu opvallend vriendelijk online. Er werd niet gedreigd, misschien hoogstens een beetje getreurd: juist omdat ze zo’n gewoon, zij het heel mooi meisje is. En met dezelfde stralende glimlach als haar lief. “Zorg voor hem”, of “maak hem alsjeblieft gelukkig”, klonk het op Twitter. Zolang ze dat doet, mag ze dus duidelijk nog even blijven.