Michel Preud’homme: “Spelers moeten niet denken dat ze nu een stap minder moeten zetten”

Print
Michel Preud’homme: “Spelers moeten niet denken dat ze nu een stap minder moeten zetten”

Foto: Photo News

Club Brugge heeft dinsdagavond in het Concertgebouw in Brugge zijn ploeg en truitjes voor het seizoen 2016-2017 voorgesteld. Trainer Michel Preud’homme en voorzitter Bart Verhaeghe gaven er hun visie op het seizoen waarin de West-Vlamingen hun landstitel verdedigen en in de Champions League actief zullen zijn.

“De afgelopen 2 à 3 jaar hebben we keihard gewerkt, met de titel, bekerwinst en een kwartfinale in de Europa League tot gevolg. Maar we willen meer”, sprak voorzitter Verhaeghe ambitieus. “Voor het komende seizoen mikken we andermaal op de landstitel en willen we, afhankelijk van de loting, België waardig vertegenwoordigen in de Champions League. Ook onze reputatie in de beker willen we staande houden.”

Michel Preud’homme: “Spelers moeten niet denken dat ze nu een stap minder moeten zetten”
Foto: Photo News

“Uiteraard ben ik heel dankbaar dat Michel Preud’homme blijft, in de wetenschap dat het trainerschap bij een topclub enorm slopend is. Dat we onze coach aan boord hebben weten te houden, is misschien onze grootste investering. Daartegenover staat het vertrek van Thomas Meunier naar PSG, al was dit wel vooraf ingecalculeerd.”

“Ook op extra-sportief vlak blijven we investeren. Heel goed beseffend dat we allicht nog 4 à 5 jaar in het Jan Breydelstadion zullen blijven, wordt het logegebouw aangepast, om zo onze partners nog beter te kunnen ontvangen. Hun verhaal in ons succes kan niet genoeg onderstreept worden. Niettemin ben ik tevens heel blij dat er bij de stad Brugge en de Vlaamse Regering een consensus is rond het nieuwe stadion. De neuzen staan in dezelfde richting, wat echt niet zo evident is. Het geloof in een goede afloop mag gewettigd worden, al moeten er nog heel wat hordes worden genomen.”

Michel Preud’homme: “Op eigen veld moeten we in staat zijn om tegen iedereen iets neer te zetten”

Nadien kwam trainer Michel Preud’homme aan het woord. “Ik moest nadenken over het feit of ik nog de kracht heb om dit te doen. Dit is immers een erg vermoeiende job, maar ik ben er klaar voor om er weer volop tegenaan te gaan. Alles is aanwezig om schitterend werk te leveren. Bovendien is er ook een schitterend bestuur dat er voor gezorgd heeft dat deze club structureel volledig op punt staat. Ik heb daarom altijd gezegd dat van zodra Club kampioen speelt, ze dan vertrokken zijn voor een aantal jaren. Even goed doen is al een goed resultaat, maar daarvoor moeten we nog een beetje beter worden. Als elke speler één of twee procent beter wordt en als de nieuwe spelers ons nog iets extra’s bijbrengen, dan ziet het er goed uit. Bovendien hebben we onze ervaring van vorig jaar. Ik heb op de eerste dag tegen de spelers gezegd dat ze vooral niet moeten denken dat ze nu een stap minder moeten zetten. Integendeel zelfs. We proberen de spelers in elk geval te verbeteren en samen te laten spelen. Zij moeten het immers doen, maar wij zijn daar om hen te helpen.”

Michel Preud’homme: “Spelers moeten niet denken dat ze nu een stap minder moeten zetten”
Foto: Photo News

Blauw-Zwart speelt vanaf september in de Champions League en daar kijkt ook de Brugse coach enorm naar uit. “Ik heb één keer die ervaring gehad met Twente. We zijn toen derde geëindigd in een groep met Inter Milaan, Tottenham en Werder Bremen. Ik hoop dat we zelf ook iets kunnen tonen. Op verplaatsing, maar vooral ook thuis. Op eigen veld moeten we in staat zijn om tegen iedereen iets neer te zetten.”