Vrijwilligster Edith Hendrikx in de bloemetjes gezet bij speelplein Flapuit

Print
Vrijwilligster Edith Hendrikx in de bloemetjes gezet bij speelplein Flapuit

Foto: communicatiedienst Maasmechelen

Maasmechelen - Edith Hendriks is als vrijwilligster actief bij de Maasmechelse speelpleinwerking Flapuit. Al vijf zomervakanties lang zet ze zich er in voor kinderen en tieners met een licht mentale of fysieke beperking. Ze gaat op zoek naar leuk spelmateriaal, verzint creatieve workshops voor de kinderen en zoekt manieren om het speelplein op een leuke manier in te kleden.

Maar ook buiten de zomervakantie is Edith voor het speelplein in de weer. Zo schoof ze het speelplein naar voor als goed doel bij vzw Jippa. Jippa organiseert comedy-avonden en verhuurt jetons voor evenementen. Jaarlijks wordt de opbrengst geschonken aan goede doelen in de vorm van ondersteunend materiaal. Dankzij de inspanningen van Edith was Flapuit dit jaar bij de gelukkigen. De jongens kregen Star Wars-materiaal en de meisjes worden verrast met extra materiaal voor hun poppenhoek.

“Vrijwilligers als Edith zijn van onschatbare waarde voor onze werkingen”, vertelt schepen van jeugd Johan Wolk. “Jaarlijks zetten talloze vrijwilligers zich met hart en ziel in binnen onze Maasmechelse welzijns- en vrijetijdsorganisaties. Zonder hen zouden die werkingen gewoon niet mogelijk zijn.” En om hen daarvoor te bedanken, start het speelplein dit jaar met taart voor al haar vrijwilligers én met een extraatje voor Edith. En de kinderen? Die zijn meer dan tevreden met de nieuwe aanwinsten voor hun speelplein.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio