© rr

Gerecht maakt “absolute prioriteit” van zoektocht moordenaar Wendy (21)

Het gerecht op het eiland Sint Maarten spaart kosten noch moeite om de moord op de Belgische Wendy Montulet (21) op te lossen. “Er werken vijftien speurders voltijds, zeven dagen op zeven, aan deze zaak”, zegt kapitein Emmanuel Maignan. “Het is onze absolute prioriteit.”

cel

De vrouw uit Hoei verdween zaterdagochtend op het tropische eiland toen ze ging joggen. ’s Anderendaags vond een speurhond haar lichaam terug. Ze was verschillende keren neergestoken, en allicht aangerand.

Veertig gendarmes klopten gisterochtend aan bij alle huizen, pensions en hotelkamers die langs de tien kilometer lange route liggen. Telkens met één vraag: “Hebt u zaterdagochtend iets vreemds opgemerkt?”

Ook de beelden van alle bewakingscamera’s werden bekeken, maar dat leverde niets op. ’s Namiddags doorzochten vijftig gendarmes de plek waar haar lichaam gevonden werd. Voor de derde keer al, maar de speurders wilden absoluut het moordwapen vinden.

Er is ook een sporenonderzoek op haar lichaam uitgevoerd, dat is opgestuurd naar een labo in Bordeaux, in de hoop dat wetenschappers het DNA van de moordenaar kunnen vinden. Twee wetsdokters vliegen donderdag van Guadeloupe naar Sint Maarten om het lichaam te onderzoeken.

Een opsporingsbericht zou verschillende tips hebben opgeleverd, die nu nagetrokken worden. Het lichaam van Wendy wordt allicht zaterdag naar België gebracht.