Kwart minder bezoekers in postkantoren op vijf jaar tijd

Print
Kwart minder bezoekers in postkantoren op vijf jaar tijd

Foto: pol de wilde-corelio

Op vijf jaar tijd is het aantal klanten in de postkantoren met 25 procent gedaald, zo schrijft La Dernière Heure woensdag. Vanaf september zullen de openingsuren in 179 kantoren dan ook ingekrimpt worden. “De klanten konden vroeger enkel op de postkantoren rekenen, maar hebben nu een waaier aan mogelijkheden”, zegt minister van Post Alexander De Croo.

Van 2010 to 2015 daalde het aantal klanten aan het loket met 25 procent, maar bij de website is dat omgekeerd. Het aantal onlinebezoekers verdubbelde bijna in dezelfde periode van 9,2 naar 17,6 miljoen.

Bpost wilde mede daarom verder aan de openingsuren van de kantoren sleutelen. Na sociaal overleg viel op 28 juni de beslissing om vanaf 5 september de openingsuren aan te passen in 179 kantoren. Het gaat bijvoorbeeld om zestig kantoren in Wallonië. De kantoren zullen minstens een halve dag per week de deuren sluiten. In Brussel krijgen drie kantoren daarentegen verruimde openingsuren. De overige kantoren bevinden zich dus in Vlaanderen.

“Het niveau van de dienstverlening zal overal behouden blijven”, verzekert De Croo in antwoord op een vraag van MR-volksvertegenwoordiger Gautier Calomne.