Kans op felle buien en onweer

Print
Kans op felle buien en onweer

Foto: 124

Het is woensdag erg wisselvallig met kans op intense buien en onweer en maxima van 18 tot 19 graden. Er waait een goed voelbare noorden- tot noordwestenwind. Ook donderdag blijft het fris met nog kans op buien, maar wordt het uit het westen droger. Vanaf vrijdag wordt het meestal droog met wolkenvelden en opklaringen, bij 20 en maandag zelfs 24 graden. Dat meldt het KMI.

Woensdag zijn er bewolkte tot zwaarbewolkte perioden met af en toe enkele opklaringen. Er worden regelmatig buien verwacht, die soms vrij intens kunnen zijn en plaatselijk ook vergezeld zijn van onweer. Het is vrij fris met maxima tussen 14 graden op de Hoge Venen en hooguit 18 tot 19 graden in Vlaanderen. Er waait een matige wind die overal ruimt naar noordwestelijke richtingen.

‘s Avonds verlaten de buien geleidelijk ons land via het oosten, maar een bui in het westen is niet uitgesloten. Het wordt elders droog met soms brede opklaringen. Plaatselijk wordt het nevelig met vooral in het zuidoosten ook wolken. De minima liggen tussen 7 graden in de Ardennen en 13 graden in Vlaanderen. De wind wordt zwak uit westelijke of veranderlijke richtingen.

Donderdag is het wisselend bewolkt met buien in de loop van de dag, vooral in het oosten met daar kans op een donderslag. Het is koel met maxima rond 18 graden in het centrum. Vrijdag is het wisselend bewolkt en blijft het op de meeste plaatsen droog. Vooral over het oosten is een lokaal buitje nog mogelijk. Aan zee is het zonnig. Maxima rond 20 graden.

Zaterdag is het meestal droog, maar lage wolken kunnen hardnekkig en talrijk zijn in het zuidoosten. Vooral zondagvoormiddag kan het betrokken zijn en is een spatje regen niet uitgesloten, maar voorts is het vrijwel overal droog. Later wisselen zon en wolken af. Het wordt warmer met maxima zaterdag rond 22 graden en zondag rond 23 graden.

Begin volgende week zet de opwaartse trend zich voort, met dikwijls zon en maxima tot 24 graden in het centrum van het land.