Lachtfestival blikt tevreden terug

Print

Foto: team toerisme en evenementen gemeentebestuur

Houthalen-centrum

Houthalen-Helchteren - Niet enkel de toeschouwers waren in de wolken met wat er te beleven viel tijdens de topdag van het Lachfestival. Ook de artiesten waren vol lof over het aanwezige publiek en de organisatie. We mogen dus gerust stellen dat het Lachfestival er een geslaagde 29ste editie op heeft zitten.

Unieke Zomerparade
Zomerse kleuren, ritme, dans… vanaf de eerste minuut zorgen de paradegroepen voor een hoge concentratie energie en dynamiek in de straten van Houthalen. Tussen de authentieke Azteken, de brassband, de Inka Zonnedansers … loopt ook Q-Summer Reporter Matthias. Hij trekt voor de gelegenheid een Lachmicrobe-kostuum aan. Het zit hem als gegoten!

Lachceremonie
Tijdens de Lachceremonie wordt Herman Kuppers gehuldigd. Hij ontvangt het Lachmanneke voor zijn grenzeloze inzet voor mensen die het minder goed hebben en voor zijn strijd om onderwijs en gezondheidszorg voor de kinderen in India. De Rotary overhandigt hem bovendien een cheque ter waarde van 5.000 euro!

Kamal@Lachfestival
De perfecte performer met de perfecte act voor het Lachfestival blijkt Kamal Kharmach te zijn. Hij is zelf overdonderd door de grote opkomst voor zijn optredens in de Lachtuin.

De guitigheid van Gromic en de swingende discobeats van Theater Irrwisch zijn voltreffers. Maar ook de levende standbeelden zorgen voor ingetogen, verbluffend amusement.
En hoewel het tot twee keer toe stormloopt om een plaatsje te bemachtigen op de tribune voor top act Paki Paya, is de mobiele straattheater-ster ongetwijfeld de kleurrijke Mimo Karcocha!

Kinder-Cartoon-Straat = klinkend succes
De straat op maat van de jongste festivalganger scoort! De meet & greet’s met Shaun en Bitzer, cartoonbuttons maken, de eigen radiozender radio kar-tjoentje, het levende standbeeld uithangen, zandtekeningen maken, … het was er allemaal en nog veel meer.

Wat rest zijn een heleboel foto’s. Je kan ze o.a. bekijken op de Facebookpagina het Lachfestival en (binnenkort) op www.lachfestival.be!

In 2017 vieren we de 30ste verjaardag van het Lachfestival. Noteer dus de slotdag van deze feesteditie alvast in je agenda: 07/07/2017!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio