© BELGA

Belgisch record volstaat niet voor Lotte Kopecky om brons te pakken

Lotte Kopecky moest in de Wit-Russische Ina Savenka haar meerdere erkennen in de strijd om het brons. Kopecky klokte een tijd van 3.33.611. en verbeterde daarmee het Belgische record van Jolien D'hoore, 3.34.021. D'hoore vestigde het record in het Mexicaanse Aguascalientes in 2013. Kopecky reed lange tijd op kop, maar moest in de laatste 500m Savenka laten voorgaan.

fdg

"Er rest een dubbel gevoel", zuchtte Lotte. "Jaar na jaar maak ik progressie en dat had ik graag omgezet in medaillegewin. Het niveau van het EK stijgt ieder jaar en dus wordt het steeds moeilijker om een medaille te pakken. Dit resultaat is hoe dan ook goed voor het vertrouwen. Dat het Belgisch record er inzat, had ik ingecalculeerd. Morgen rijd ik de ploegenachtervolging. In Polen reden we een eerste keer samen en daar viel de tijd zeer goed mee. Ervaring opdoen en bouwen aan de ploeg is de uitdaging. In het omnium ga ik vol voor het podium."

Bryan Boussaer 11de, Jonas Rickaert 21ste in individuele achtervolging

De Italiaan Filippo Ganna en de Portugees Ivo Oliveira strijden in de vooravond voor goud en zilver. Bryan Boussaer (4.26.781.) realiseerde de 11de tijd. Jonas Rickaert, prof bij Topsport Vlaanderen-Baloise, moest met een povere 4.34.181. en de 21ste plaats tevreden zijn.

Belgische junioren vijfde in ploegenachtervolging

De Britten (4.05.899.) rijden vanavond tegen Polen (4.08.841.) voor goud en zilver in de ploegenachtervolging. Sasha Weemaes, Jonathan Guyonnaud, Gerben Thijssen en Maths Heinderson (4.16.409.) strandden op de vijfde plaats. Italië (4.15.198.) deed een zucht beter en mag tegen de Russen (4.09.698.) de piste op met de bronzen medaille als inzet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer