© rr

Belgische toeriste die dood werd teruggevonden, kreeg meerdere messteken

De 21-jarige Wendy M., die zaterdag verdween op het eiland Sint-Maarten en twee dagen later dood werd gevonden, werd gestoken met een mes. Dat zegt de procureur-generaal van Basse-Terre, Samuel Finielz, volgens de website van het lokale nieuwsmedium Soualiga Post.

Het slachtoffer “werd dood teruggevonden, met meerdere verwondingen veroorzaakt door een scherp voorwerp”, aldus de procureur-generaal maandag op een persconferentie in Marigot, in het Franstalige gedeelte van het eiland Sint-Maarten in de Caraïben.

Het wapen werd niet gevonden bij het lichaam van de jonge vrouw, die mogelijk werd gedood in de buurt van de plaats waar ze werd gevonden. “Maar dat kunnen we nog niet bevestigen”, zo benadrukte Samuel Finielz. Het slachtoffer had zaterdagochtend haar hotel verlaten om te gaan joggen, en had buiten haar muziekspeler geen waardevolle voorwerpen bij zich.

Ook kan voorlopig nog niet gezegd worden of de vrouw seksueel misbruikt werd. Maandagnamiddag werden verschillende stalen afgenomen en naar Frankrijk overgebracht om daar door “de beste experts” geanalyseerd te worden, aldus het parket.

Autopsie

Donderdag wordt een autopsie uitgevoerd door twee forensische experts uit Guadeloupe. Die moeten het tijdstip van het overlijden vaststellen, maar de onderzoekers gaan ervan uit dat dat tussen 9.30 uur, toen het meisje vertrok om te gaan joggen, en 14 uur, toen de stiefvader de politie waarschuwde, moet geweest zijn.

Het onderzoek wordt geleid door de onderzoeksbrigade van Sint-Maarten, en vijftien militairen zullen zich voltijds met de zaak bezighouden. Als het onderzoek binnen twee weken nog niks heeft opgeleverd, zal een gerechtelijk onderzoek geopend worden, aldus Soualiga Post nog op zijn website.