thumbnail: null
thumbnail: null

Jonge Belgische toeriste dood teruggevonden op Caraïbisch eiland

Een jonge Belgische toeriste is zondag dood teruggevonden in Baie Nettlé op het eiland Sint-Maarten. Zaterdag werd een opsporingsbericht verspreid voor de vrouw, omdat het om een onrustwekkende verdwijning ging.

lbo

Het gaat om de 21-jarige Wendy Montulet uit Luik. Ze verbleef samen met haar ouders in Hotel Flamboyent op Sint-Maarten. Zaterdagochtend rond 9.30 uur was de jonge vrouw gaan joggen, maar ze keerde niet terug. Haar ouders gaven haar op als vermist. Haar verdwijning werd zaterdagnamiddag gemeld. Meteen daarna werden er intensieve zoekacties opgezet, onder andere met een helikopter en met speurhonden. Het is tijdens een van die zoekacties dat uiteindelijk zondag het lichaam van Wendy werd ontdekt door een speurhond.

Onderzoek zal nog moeten uitwijzen wat de doodsoorzaak is van de jonge vrouw, maar de politie kijkt sterk in de richting van een crimineel feit.

“Grote schok”

Buitenlandse Zaken bevestigde intussen dat ze zondagavond op de hoogte werden gesteld van de vondst van een dood lichaam van een Belgische vrouw. “De dood van Wendy is een grote schok. Mijn eerste gedachten gaan naar de ouders van de jonge vrouw die met haar mee hier verbleven,” zegt Aline Hanson, voorzitter van de Raad van Sint-Maarten. “Ik verleen hen al mijn steun, net zoals dat ook de gemeenschap van Sint-Maarten dat zal doen. Als blijkt dat er inderdaad een crimineel feit is gepleegd, zullen we conclusies trekken uit deze vreselijke daad op ons grondgebied.”

Sint-Maarten is een eiland in de Caraïbische zee. Het ligt zo’n 240 kilometer ten oosten van Puerto Rico en behoort tot de Kleine Antillen.