© Photo News

Dit is het verdict voor Ronaldo na zijn blessure

De Portugese superster Cristiano Ronaldo heeft volgens Spaanse media in de EK-finale de binnenband van zijn linkerknie verrekt. Dat bleek in de nacht van zondag op maandag uit de eerste onderzoeken na de door Portugal met 1-0 (na verlengingen) gewonnen eindstrijd tegen gastland Frankrijk.

De 31-jarige aanvaller van Real Madrid zou binnen enkele weken al opnieuw kunnen aantreden voor zijn club. CR7 werd in de achtste minuut van de partij aangetrapt door Payet. Na verzorging hervatte de Portugees de wedstrijd, maar in minuut 24 gooide hij zijn aanvoerdersband op de grond. Met een draagberrie werd de vedette in tranen van het veld gevoerd.

Door de zege tegen de Fransen kwalificeerden de Portugezen zich voor de eerste keer voor de Confederations Cup in Rusland (17 juni-2 juli 2017). Naast de kersverse Europese kampioen zullen ook gastland Rusland, wereldkampioen Duitsland, Chili (kampioen Zuid-Amerika), Mexico (kampioen Noord- en Midden-Amerika), Australië (kampioen Azië) en Nieuw-Zeeland (kampioen Oceanië) deelnemen. Enkel de toekomstige Afrikaanse kampioen moet nog aan het rijtje toegevoegd worden. De loting voor de Confederations Cup gaat op 26 november door in Kazan. De speelsteden zijn Moskou, Sint-Petersburg, Kazan en Sotsji.