© EPA

© Photo News

thumbnail: null
thumbnail: null

Publiekslieveling Murray bezorgt Britten delirium en wint tweede Wimbledon

Andy Murray (ATP 2) heeft voor de tweede keer in zijn carrière het grastoernooi van Wimbledon op zijn naam geschreven. De Schotse publiekslieveling was zondagmiddag in de finale te sterk voor de Canadees Milos Raonic (ATP 7) en haalde het in drie sets met 6-4, 7-6 (7/3) en 7-6 (7/2).

lgo

Andy Murray was zondag niet aan zijn proefstuk toe. In 2012 verloor hij de finale van Wimbledon nog van Roger Federer, een jaar later was het wel prijs tegen Novak Djokovic. Voor Milos Raonic - de killer van David Goffin in de achtste finale en die van Roger Federer in de halve finale- was het wel allemaal nieuw: hij speelde voor het eerst in zijn carrière de finale van een grandslamtoernooi.

Toch ging de wedstrijd tussen beide heren gelijk op. In de eerste set hielden ze gelijke tred tot aan het zevende spelletje. Murray brak bij 3-3 door de opslag van Raonic en stoomde door naar 6-4-setwinst. Bij Raonic ging het kopje niet naar beneden, integendeel. Het Canadese opslagkanon verkocht ook in de tweede set zijn vel duur en puurde halfweg meer punten uit zijn tweede dan uit zijn eerste service. Bij 6-6 moest een tie break uitsluitsel brengen: Murray knokte zich met 7-3 naar een dubbele voorsprong.

Ook in set drie werd het een ware nek-aan-nekrace, waar het alweer gelijk opging tot 6-6. Een nieuwe tie break dus en daarin trok Murray stevig van leer. Na 2 uur en 46 minuten spelen verzilverde Murray zijn tweede van vijf matchballen.

Voor Murray is het zijn derde Grand Slam, na de US Open van 2012 en Wimbledon in 2013. Toen was het al van 1936 met Fred Perry geleden dat een Brit het grastoernooi nog eens kon winnen. Nu deed de Schot het dus twee keer in vier jaar tijd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer