F-16 heeft geen geheimen meer voor Neos Borgloon

Print
Borgloon - Neos Borgloon bezocht de NAVO-luchtmachtbasis in Kleine-Brogel.

Hoewel er een zestal F-16 zijn afgereisd naar Afghanistan, bleven er nog verschillende over die bewonderd konden worden. Het opstijgen veroorzaakte heel wat herrie, maar was prachtig om te zien zo vlak voor onze neus. De briefing door een ervaren gids over de opdrachten, organisatie en werking van de vliegbasis, samen met de rondleiding in de onderhoudshallen, waar die geweldige vogels genoten van een onderhoudsbeurt, sloegen iedereen met verstomming. Tot in de kleinste details werden alle onderdelen getoond.

In de namiddag werd er een bezoek gebracht aan het klokkenmuseum van de heer Scheelen. Klokken hebben geen geheimen voor de eigenaar en verzamelaar. Zijn hobby groeide systematisch uit tot een waar museum met ontelbare intacte uurwerken en klokken uit de 16de tot de 20ste eeuw.
Hetzelfde gebouw herbergt ook de likeurstokerij die opgericht werd in 1830 onder de naam De Korhaan. Dit bedrijf werd in 1937 overgenomen door de gebroeders Scheelen. Er wordt vandaag nog steeds geproduceerd op ambachtelijke wijze. Een proeverij van al dat lekkers mocht natuurlijk niet ontbreken.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio