Alarmfase rood voor Usain Bolt: spierscheur op 6 weken voor Olympische Spelen

Print
Alarmfase rood voor Usain Bolt: spierscheur op 6 weken voor Olympische Spelen

Foto: Photo News

Usain Bolt heeft vrijdag in Kingston forfait gegeven voor de finale van de 100 meter op de Jamaicaanse selecties voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Het sprintfenomeen liet verstek gaan wegens pijn in zijn dij. Die voelde hij na zijn halve finale, die hij als eerste in 10.05 beëindigd had.

“De hoofdarts van het kampioenschap heeft mijn dij onderzocht en een scheur van type 1 vastgesteld in de hamstrings. Ik heb meteen een medische vrijstelling aangevraagd zodat ik niet de finale van de 100 meter moet afwerken”, aldus de 29-jarige Bolt in een persbericht.

“Ik zal me zo snel mogelijk laten verzorgen en hoop in vorm te zijn op 22 juli, wanneer de Diamond League-meeting in Londen plaatsvindt. Daar hoop ik me te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro”, vervolgde de regerende wereld- en olympische kampioen en wereldrecordhouder op de 100, 200 én 4x100m (met Jamaica). Alarmfase rood dus voor de snelste man op aarde, zes weken voor de 100m op de Olympische Spelen worden gelopen.

Alarmfase rood voor Usain Bolt: spierscheur op 6 weken voor Olympische Spelen
Foto: REUTERS

In afwezigheid van Bolt won Yohan Blake de finale van de 100m in 9.95, voor Nickel Ashmead (9.96) en Jevaughn Minzie (10.02).

Bij de vrouwen ging de zege op de 100 meter naar Elaine Thompson. Zij realiseerde in 10.70 een beste wereldjaarprestatie. Het podium werd vervolledigd door Shelly-Ann Fraser-Pryce (10.93) en Christania Williams (10.97). De vorige BWJP stond op naam van de Ivoriaanse Murielle Ahouré. Die liep op 11 juni 10.78 in het Amerikaanse Montverde (Florida).