FBI verhoort Hillary Clinton over gebruik e-mails

Print
FBI verhoort Hillary Clinton over gebruik e-mails

Hillary Clinton Foto: AFP

De vermoedelijke Democratische kandidate voor de Amerikaanse presidentsverkiezing Hillary Clinton is zaterdagvoormiddag verhoord door de federale politiedienst FBI in de marge van het onderzoek naar het e-mailverkeer van de voormalige minister van Buitenlandse Zaken via een private server. Dat mag niet volgens de regels voor federale diensten.

“Hillary Clinton heeft vrijwillig een verklaring afgelegd over het versturen van zakelijke e-mails via een private server toen ze secretary of state was en alle vragen van de FBI beantwoord”, zei haar woordvoerder Nick Merrill. De FBI onderzoekt of ze ook geheime informatie heeft verstuurd of ontvangen. Daarmee zou ze de wet overtreden hebben en aangeklaagd kunnen worden.

Dat wordt als weinig waarschijnlijk beschouwd, maar het lopende onderzoek vormt een belasting voor haar verkiezingscampagne. Zo is haar Republikeinse rivaal in de race naar het Witte Huis zelfs zo ver gegaan dat hij een gevangenisstraf tegen haar eist.

Het verhoor van Clinton vond zaterdag plaats in het FBI-hoofdkwartier in Washington en duurde naar verluidt drieënhalf uur.

Lees meer over de Amerikaanse presidentsverkiezingen