Deense kroont zich tot wereldkampioene mountainbike, Michiels heeft pech

De Deense Annika Langvad heeft zich zaterdag in het Tsjechische Nove Mesto gekroond tot wereldkampioene mountainbike. De Amerikaanse Lea Davison en de Canadese Emily Batty vervolledigden het podium.

Annila Langvad reed bijna de hele wedstrijd aan de leiding en had aan de finish 1 minuut en 12 seconden voorsprong op Davison. De Poolse Maja Wloszczowska leek op weg naar een podiumplek, tot ze enkele meters voor de aankomstlijn met een kettingprobleem te kampen kreeg en het vervolgens in een millimetersprint nipt moest afleggen tegen Batty.

Meteen na de start ontstond er een kopgroep van acht rensters. Dat waren Catharine Pendrel, Annika Langvad, Jolanda Neff, Katerina Nash, Emily Batty, Sabine Spitz, Maja Wloszczowska en Linda Indergand. Al vrij snel zou dit groepje uitdunnen tot een kwintet en nog voor het eind van de eerste ronde trok Lingvad alleen op pad.

Githa Michiels, de enige Belgische deelneemster, kende pech. Ze kwam ten val in de eerste ronde na een lekke band en moest lange tijd te voet door, waardoor ze ruim dertig plaatsen verloor. Een klap die ze niet meer te boven kwam. In de voorlaatste ronde werd ze uit de wedstrijd genomen. Een 45e plaats voor Michiels, die toch wel hoopte op meer en met een goed gevoel huiswaarts wou keren met het oog op de Olympische Spelen in Rio.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.