De Lijn neemt maatregelen om terugkeer festivalgangers vlotter te laten verlopen

Print
De Lijn neemt maatregelen om terugkeer festivalgangers vlotter te laten verlopen

Foto: DBA

Naar aanleiding van de lange wachttijden om na afloop van het festival Rock Werchter vrijdagavond in Werchter een Lijnbus te nemen richting Leuven, heeft De Lijn in overleg met de organisatoren enkele maatregelen genomen om de terugkeer vlotter te laten verlopen. Op zaterdag om 16 uur vervoerde De Lijn overigens al 46.100 festivalgangers van Leuven naar Werchter, wat meer is dan vorig jaar.

“Aan de haltes waar men in Werchter kan opstappen, zullen de organisatoren en de lokale overheid meer agenten en veiligheidsmensen inzetten om de massa beter te begeleiden, zodat het opstappen op de bussen ordentelijker verloopt. Blijkbaar liepen er vrijdagavond ook mensen tussen de bussen, waardoor deze vertraging opliepen bij het vertrekken”, aldus Dominique Renders, woordvoerster van De Lijn Vlaams-Brabant.

Ook bij aankomst van de bussen aan het Leuvens station zullen er meer mensen worden ingezet om festivalgangers beter te begeleiden. “De bussen uit Werchter zullen de festivalgangers voortaan afzetten aan het Vlaams Administratief Centrum, waar voortaan ook de bussen vertrekken die naar de parking in Haasrode rijden. Hierdoor wordt vermeden dat deze groep over het Martelarenplein loopt, wat gisterenavond eveneens voor vertraging zorgde”, aldus Renders.

Tegen zaterdag 16 uur hadden al 46.100 festivalgangers in Leuven de bus genomen richting Werchter. In dit cijfer zijn degenen begrepen die hun auto achterlieten aan een van de pendelparkings in Haasrode. Dat zijn er meer dan vorig jaar op hetzelfde ogenblik. In 2015 hadden zaterdag tegen 20 uur nog maar 44.000 mensen de bus genomen.

Zaterdag vervoerde De Lijn al 9.500 mensen richting Werchter, van wie 3.080 vanuit Haasrode.

Lees meer over de festivals