Red Dragons in tiebreak ten onder tegen Brazilië op World League Volley

Print
Red Dragons in tiebreak ten onder tegen Brazilië op World League Volley

De Belgische nationale mannenvolleybalploeg is er zaterdag net niet in geslaagd om Brazilië, de nummer een van de wereld, te kloppen. De Red Dragons (FIVB-21) verloren in hun achtste wedstrijd van de A-groep in de World League met 3-2. De setstanden in het Franse Nancy waren 20-25, 25-23, 22-25, 25-23 en 15-11. Vrijdag werd er met 3-0 verloren van Frankrijk (FIVB-10), zondag speelt het team van bondscoach Dominique Baeyens tegen Polen (FIVB-2), een ander absoluut topvolleyballand.

De Red Dragons begonnen de World League twee weken geleden in Sydney. Ze wonnen er van gastland Australië (FIVB-13, 3-0) en van Frankrijk (3-2) en verloren van Italië (FIVB-4, 0-3). Vorige week speelden de Belgen in Rome. In de hoofdstad van Italië gingen ze onderuit tegen de Verenigde Staten (FIVB-5, 2-3) en het gastland (0-3) en wonnen ze opnieuw van Australië (3-0).

Het behoud (de twaalfde en laatste plaats ontlopen) was vooraf het hoofddoel van de Dragons, die debuteren in de A-groep. Dat was met drie zeges al zeker een feit. De Belgen staan momenteel met een wedstrijd meer gespeeld op de zevende plaats in de A-groep.