Chaos op de luchthaven van Barcelona: politie rukt uit

Print
Chaos op de luchthaven van Barcelona: politie rukt uit

Foto: rts

Op de luchthaven van Barcelona is zaterdag wegens de vele annuleringen en vertragingen van de Spaanse lagekostenmaatschappij Vueling tumult ontstaan. Boze passagiers protesteerden luidkeels en eisten hun geld terug. Voor de check-in en de informatiebalies vormden zich lange rijen wachtenden met vele gezinnen en kinderen. De politie rukte uit om erger te voorkomen. Dat schrijft de krant La Vanguardia op haar online-editie.

Een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij excuseerde zich voor de chaos aan het begin van de grote vakantie en beloofde dat eraan gewerkt wordt om de juiste oplossing voor iedereen te vinden. Een concrete reden voor het dozijn afgelaste vluchten naar onder andere Parijs, Londen en Málaga en voor de vele vertragingen tot vier uur gaf hij niet. Hij sprak enkel van “operationele problemen”.

Bij de dochtermaatschappij van de International Airlines Group (IAG), waartoe ook Iberia en British Airways behoren, was het de voorbije weken al herhaaldelijk tot problemen gekomen. Geruchten dat medewerkers in staking zouden zijn gegaan, werden door vakbondsafgevaardigden tegengesproken.