Neos Bree op reis naar het Harz-gebergte

Print
Bree - In juni ging Neos Bree voor een weekje naar het Harz-gebergte, een minder bekende streek gelegen op de grens van het vroegere West- en Oost-Duitsland.

We bezochten het Grenslandmuseum, pal op de voormalige grensovergang. Een gids, die het vroeger allemaal meegemaakt heeft, vertelde hoe het leven was aan de andere kant van het IJzeren Gordijn. We bezochten het prachtige kasteel van Werningerode. We brachten een geleid bezoek aan Goslar en Quedlingburg, zeer fraaie stadjes met een rijke geschiedenis en wondermooie straatjes. We konden er de oudste vakwerkhuizen van Europa bewonderen. Het hoogtepunt van onze reis was wel het bezoek aan een originele zilvermijn. We daalden af tot bij een ondergronds waterrad dat een ingenieus systeem in werking zette om de mijnwerkers te laten afdalen en terug naar boven te brengen. Maar veel zilver hebben wij er niet meer gevonden. De laatste ochtend genoten we eerst nog van een stevige ochtendwandeling rond de Juessee, vlak bij het hotel gelegen: frisse lucht inademen voor de reis huiswaarts.
De hele tijd waren zonnebril én paraplu onze medereizigers, maar de zon haalde de bovenhand, zeker in de gemoederen van de deelnemers. Een gemoedelijke en vriendschappelijke sfeer was er steeds, zoals het hoort bij Neos Bree.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio