Rode Duivels starten begin september aan WK-kwalificatiecampagne

Print
Rode Duivels starten begin september aan WK-kwalificatiecampagne

Foto: Photo News

De Rode Duivels hervatten begin september hun werkzaamheden bij de nationale ploeg. Nu hun EK ten einde is hebben ze twee maanden geen interlandvoetbal op hun agenda staan, daarna start de kwalificatiecampagne voor het WK van 2018 in Rusland.

België werd in zijn voorronde in groep H ondergebracht en speelt er tegen Bosnië-Herzegovina, Griekenland, Estland en Cyprus. Enkele weken geleden werd ook Gibraltar - pas erkend door de Wereldvoetbalbond - in extremis aan de poule toegevoegd, elk land speelt dus tien kwalificatiewedstrijden.

Gibraltar

De FIFA heeft de speeldata voor de duels tegen Gibraltar nog niet officieel gecommuniceerd, in principe starten de Rode Duivels op 6 september aan hun weg richting Rusland met een uitwedstrijd bij Cyprus. Daarna volgt een thuisduel tegen Bosnië (7 oktober), net als Cyprus ook al in de EK-voorronde van de Belgen. Duel drie - op eigen bodem tegen Estland - wordt op 13 november afgewerkt, de andere partijen zijn in principe voor 2017.

Dan spelen Eden Hazard en co achtereenvolgens tegen Griekenland (thuis, 25 maart 2017), Estland (uit, 9 juni 2017), Griekenland (uit, 3 september), Bosnië (uit, 7 oktober) en Cyprus (thuis, 10 oktober). Mogelijk worden de partijen tegen Gibraltar op 10 oktober 2016 en 31 augustus 2017 ingepland, België speelde dan in principe twee oefeninterlands tegen WK-gastheer Rusland. Het is nog wachten op de FIFA, maar het is niet ondenkbaar dat de matchen tegen de Russen vervangen worden door die tegen voetbaldwerg Gibraltar.

De negen groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het WK van 2018, de acht beste tweedes strijden in een dubbel barrageduel voor de resterende vier WK-tickets.

Oefenduels

Tussen de WK-voorronde staan er voor de Rode Duivels ook nog enkele oefenduels op het menu. Verwacht wordt dat ze begin september tegen Spanje sparren (officiële bevestiging is er echter nog niet), op 9 november 2016 is er in Amsterdam dan de Derby der Lage Landen tegen Nederland.

Of de Duivels hun WK-voorronde met Marc Wilmots als bondscoach aanvatten, is voorlopig koffiedik kijken . Wilmots krijgt al langer kritiek en die is na de verrassende uitschakeling in de kwartfinales van EURO2016 tegen Wales fors toegenomen. “Ik denk op dit moment echter niet aan stoppen en zal rustig over mijn toekomst nadenken”, had hij vrijdagavond na het duel tegen Wales laten optekenen. Wilmots heeft bij de KBVB nog een contract tot en met het WK van 2018.