Bond ontslaat Marc Wilmots voorlopig niet

Print
Bond ontslaat Marc Wilmots voorlopig niet

Foto: EPA

De KBVB, de Belgische voetbalbond, ontslaat bondscoach Marc Wilmots voorlopig niet. In een persbericht laat de KBVB weten dat de nederlaag en de uitschakeling op het EK hard is aangekomen. “Er is echter beslist om geen overhaaste beslissingen te nemen maar de komende weken werk te maken van een grondige evaluatie.” De Rode Duivels verloren gisteren met 3-1 van Wales in de kwartfinale op het EK.

“De nederlaag van gisteren is net zoals bij de fans en het team ook bij de KBVB hard aangekomen. Na overleg tussen de Bondsvoorzitter en de Voorzitter van de Technische Commissie is beslist om geen overhaaste beslissingen te nemen maar de komende weken werk te maken van een grondige evaluatie van de sportieve en operationele werking van de nationale ploeg.

Beslissingen daaromtrent zullen bekendgemaakt worden als ze genomen zijn maar moeten niet in de eerste dagen verwacht worden”, zo luidt het persbericht van de KBVB.

Toch lijken de dagen van Marc Wilmots als bondscoach bij de Rode Duivels stilaan geteld, al heeft hij nog een contract tot en met het WK van 2018. Volgens onze Chef Voetbal Ludo Vandewalle is de uitschuiver tegen Wales te groot: “De positie van de bondscoach moet in vraag gesteld worden.” (lees meer )

“Marc Wilmots gaat naar Standard”

Volgens analist Stéphane Pauwels is het echter een kwestie van tijd voordat Marc Wilmots stopt als bondscoach. Dat vertelde hij bij de Franse krant L’Equipe. “Ten eerste ziet Marc Wilmots graag geld”, begon Pauwels zijn verhaal bij L’Equipe du Soir.

“Hij heeft een dik contract bij de voetbalbond en zijn vrouw is een advocate die kan tellen. Zij heeft zijn contract mee helpen opstellen. De Voetbalbond durft niets beslissen en de voorzitter (Francois De Keersmaecker, red.) zit in een diepe slaap. Marc Wilmots gaat vertrekken met een kleine cheque... en gaat vervolgens naar Standard. Jullie zullen zien, hij wordt de nieuwe coach in Luik.”

Op dit moment is Yannick Ferrera de coach van Standard, maar er is al langer onenigheid bij het bestuur over de hoofdcoach.