20-jarig bestaan van de Beverdijk wordt 5-sterrenfeest

Print

Foto: Marleen Custers

Achel

Hamont-Achel - Vrijdag 1 juli werd in Achel het 20-jarig bestaan gevierd van zowel rusthuis 'Aan de Beverdijk' als van VULPIA (de groep waartoe het rusthuis behoort).

Omdat het een feestelijk gebeuren mocht worden, waar iedereen bij betrokken zou zijn, werden er een week daarvoor 5 opdrachten bekend gemaakt. Net zoals in het voormalige TV-programma 'Fata Morgana' zou het behalen van de opdrachten ook gelijk staan aan een tegenprestatie. Hier zou dat een optreden zijn van directeur van het WZC Piet Bormans en hoofd bewonerszorg Ilse Houpelyne.

Er werd de hele week hard gezwoegd en gezweet, maar uiteindelijk kon met trots bekend gemaakt worden dat de 5 sterren dubbel en dik verdiend werden. Bewoners moesten een sjaal van 5 m breien. Het werden er uiteindelijk 12! Verzorgend personeel moest 100 Beverbeekse pralines maken en creëerden een prachtige, eigen ontworpen 'snoezeltuin' voor de bewoners met dementie. Het logistieke team componeerde een Beverbeeks lied en vrijwilligers bundelden hun krachten om een schitterende rozenboog aan de inkom van het rusthuis te plaatsen.

Dus ... het beruchte optreden kwam er. En hoe! Nicole (Piet Bormans) en Hugo (Ilse Houpelyne) gaven het optreden van hun leven. Sterren komen, sterren gaan, maar deze twee blijven zeker bestaan ... Er zal nog vaak over gesproken worden in het rusthuis.

Het hele gebeuren werd gesmaakt bij een frietje van de frietkraam, een ijsje van de ijskar, verjaardagstaart van Vulpia en muzikale ondersteuning van Frans de jodelaar. 1 juli werd een feestelijke dag ...


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio