Kevin Panhuyzen finisht als 10e bij beloften

Print

Samuel Gaze is de nieuwe wereldkampioen bij de beloften in het mountainbiken. De Nieuw-Zeelander haalde het in het Tsjechische Nove Mesto met 50 seconden voorsprong op de Fransman Victor Koretzky en de Zwitser Marcel Guerrini. Kevin Panhuyzen werd tiende.

Gaze toonde zich al meteen in de eerste ronde en nam samen met de Fransman Carod de kop. Snel kreeg hij het gezelschap van de Deen Simon Andreassen, tweevoudig wereldkampioen bij de junioren (2014 en 2015), de Zwitser Guerrini en de Fransman Koretzky.

Gaze bleek de sterkste van de vijf en in de voorlaatste ronde nam hij afstand van zijn metgezellen en soleerde hij naar de zege, voor Koretzky die eerder dit jaar Europees kampioen werd, en Guerrini.

Panhuyzen, Belgiës enige vertegenwoordiger bij de beloften, hoopte op een plek in de top 12. Uiteindelijk werd hij tiende, op 3:39 van de winnaar. Hij presteert zo beter dan zijn 35e plek op het jongste EK in mei in Zweden. Zaterdagnamiddag werken ook de vrouwen elite, met Githa Michiels, hun wedstrijd af.