VIDEO. Derde Werchter-dag ploetert zich op gang

Print
Vanmiddag is de derde dag van Rock Werchter van start gegaan. Net als vrijdagavond werden de festivalgangers ook deze morgen weer vergast op een fikse regenbui. Wat het weer betreft, is er echter voor zaterdag en zondag hoop op beterschap met meer zonnige periodes en minder neerslag dan de voorbije dagen.

 

 

De hulpdiensten dienden tot nog toe veel minder festivalgangers te verzorgen dan bij een gemiddelde editie. De eerste dag werden er 700 mensen verzorgd, de tweede dag 1.100, terwijl dat cijfer normaliter rond de 1.300 per dag draait. Ook het aantal overbrengingen naar het ziekenhuis is lager dan anders. Er deden zich ook nog geen zware incidenten voor zoals vechtpartijen.

"Ik denk dat de mensen vooral vermoeid zijn door het slechte weer, hetgeen voor meer rust zorgt. We zien bijvoorbeeld ook dat ze sneller gaan slapen", aldus de Haachtse burgemeester Steven Swiggers.

Bus

De organisatoren werkten overigens ook afgelopen nacht weer met man en macht om de modderige festivalweide terug in orde te krijgen. Er werden hierbij opnieuw tonnen zand en houtschors aangevoerd.

Het aantal festivalgangers dat gebruikmaakt van het openbaar vervoer om naar Werchter te komen, is duidelijk veel hoger dan de voorbije jaren. In Werchter is er door de wateroverlast immers geen parkeerplaats meer beschikbaar voor mensen met een dagticket. Deze festivalgangers kunnen hun auto gratis parkeren aan de afrit Haasrode (Brabanthal en kazerne Heverlee) van de E40 of aan Parking C op de Heizel waar ze met pendelbussen naar Werchter gebracht worden en na afloop teruggevoerd.

"Omdat er meer mensen moeten teruggebracht worden, waren de wachttijden aan de haltes vrijdagavond erg lang. We bekijken hoe we de capaciteit aan bussen kunnen verhogen", aldus Swiggers.

Lees meer over de festivals