Start2Tennis bij Genkse tennisclubs

Print

Foto: Tonino Di Pietrantonio

Waterschei Noord

Genk - Jaarlijks wordt door de Genkse tennisclubs T.C. Driehoeven, T.C. ’t Elleboogske, K.T.C. Winterslag, K.T.C. Rapid Waterschei en T.C Tennisdel een cursus 'Start2Tennis' georganiseerd. Dit gebeurt in april, mei bij het begin van het outdoor-tennisseizoen.

Liefhebbers kunnen dan op een aangename en goedkope manier kennismaken met de tennissport. Gedurende meerdere jaren blijkt deze formule steeds maar succes te hebben. Sommige deelnemers blijven actief, anderen haken af, dat is zeer normaal want tennis is en blijft een technische sport. Zonder een goede aanpak vanaf het begin wordt de kans op kwetsuren te groot.

Dit jaar opperde Rik Vanoppen het idee om een 'terugkomdag' te organiseren. Voorzitter Lydia Dirckx. Van K.T.C. Rapid Waterschei was onmiddellijk bereid de club open te stellen. Onder leiding van Yves Vermeulen en Nadine Demaret werden de nodige voorbereidingen gedaan en mochten we op 29 juni een mooie tennisavond beleven.

De deelnemers speelden een recreatieve wedstrijd en menig toeschouwer stond verbaasd over het niveau van deze spelers.
Schepen Ali Çaglar kwam de start geven en betuigde zijn steun aan het initiatief. Ludo Vanhove, Sportraad Genk, wees op de goede verstandhouding tussen de tennisclubs. Zij zitten immers meerdere malen per jaar samen rond de tafel met Danny Grochowczak als steun vanuit de Sportdienst Genk.
K.T.C. Rapid had kosten nog moeite gespaard om de avond gezellig te maken. De deelnemers genoten van de culinaire kunsten van Christiane Vancalster en mochten met een aandenken en een prijs naar huis.

Dit initiatief moet zeker blijven bestaan en naast de Genker Tennistrofee, het Genker Circuit, een derde mijlpaal worden in de mooie samenwerking tussen de tennisclubs.

Voor informatie over Start2Tennis kan iedereen terecht in de clublokalen van onze 5 clubs en ook op www.sportingenk.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio