© BELGA

Belgische vrouw heeft gemiddeld 14 paar schoenen

Vandaag beginnen de solden en vele vrouwen zullen wellicht hopen hun schoenenkast nog wat uit te breiden. Uit een onderzoek van ING blijkt dat Belgische vrouwen maar liefst 14 paar schoenen in hun kast hebben staan.

Nele Achten

Naar aanleiding van het begin van de solden deed ING een onderzoek naar het koopgedrag van de Belgen. Daaruit blijkt dat 42 procent van de Belgen zijn kleren voornamelijk tijdens de solden koopt. De mannen zijn praktischer aangelegd dan de vrouwen: maar liefst 62 procent van de Belgische mannen koopt enkel kleren wanneer dat nodig blijkt.

Zeven op de tien Belgen mogen dan maximum 1.000 euro per jaar spenderen aan shoppen voor zichzelf, de schoenenkast van de gemiddelde vrouw puilt uit. Gemiddeld staan er 14 paar schoenen in haar kast, terwijl de mannen het met 6 paar moeten doen.

Nog een kleine tip voordat u zich op de solden stort: bepalen hoeveel u vooraf zal uitgeven, zorgt er vaak voor dat u na uw winkeluitstapje nog geld overhebt. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat 60 procent van de Belgen vooraf bedenkt hoeveel geld ze zullen spenderen, en dat de helft daarvan achteraf nog geld overheeft. 11 procent slaagt er wel nog in de limiet te overschrijden.