PXL-studenten kunnen pakjes binnenkort op school laten leveren

Print
PXL-studenten kunnen pakjes binnenkort op school laten leveren

Foto: Hogeschool PXL

Hasselt -

Vanaf volgend schooljaar kunnen alle studenten en medewerkers van Hogeschool PXL hun online bestellingen op school laten leveren. Dat is het resultaat van een samenwerking die de onderwijsinstelling aangaat met het Leuvense technologiebedrijf Bringme.

Concreet zal er op de PXL-campussen gebruik gemaakt worden van zogenaamde Bringme Boxen. Daarin kunnen koeriers pakjes droppen waarna een mobiele app aan de gebruiker laat weten dat het pakje is toegekomen. De boxen kunnen ook gebruikt worden om dingen uit te wisselen, pakketjes te verzenden of online bestellingen terug te sturen.

“Online bestellingen zijn snel en efficiënt maar iets op kot laten leveren is verschrikkelijk onhandig: studenten zijn er amper en ze hebben vaak liever niet dat hun kotgenoten bestellingen in ontvangst nemen”, zegt Jo Vandebergh, oprichter van Bringme. “Bringme is de ideale oplossing. Een app geeft aan wanneer een pakje aankomt, en het wordt veilig bewaard in de Bringme Box tot ze het oppikken. Doordat de boxen worden geïnstalleerd op locaties waar de studenten dagelijks komen, verliezen ze geen tijd.”

In ons land leveren alle pakjesdiensten in de Bringme Boxen.