Hotel in tweede tt-toren

Print
Hasselt - In de tweede, leegstaande tt-toren in hartje Hasselt komt ook een hotel. Group GL heeft de toren teruggekocht en vertimmert het gebouw nu - naast hun Radisson Blu in de grote tt-toren - tot Park Inn by Radisson met 84 kamers en 11 flats. Zo’n 6 miljoen euro leggen ze op tafel voor de aankoop, voor de verbouwing doen ze daar 6 miljoen bovenop. In het voorjaar van 2017 moeten de deuren opengaan.

De hotellobby zal net boven MediaMarkt liggen, de ingang komt dan ook aan de bekende roltrap. Beginnen verbouwen willen ze nog voor de bouwvakantie, volgend voorjaar moet het hotel de eerste gasten ontvangen. Fitnessen kunnen de gasten in een kleine fitness van het (gesloten) fitnesscentrum dat vanaf september opnieuw de deuren opent. Zwemmen kan tegen betaling.  

Met de Park Inn wordt gemikt op het zakentoerisme dat klappen kreeg na de sluiting van Ford: ”De stad gaat zelfs een manager aanstellen om dat  zakentoerisme aan te zwengelen. Die markt is er, denk maar aan de Corda Campus, de Golf & Business Club en buitenlandse proffen die naar universiteit Hasselt komen”, benadrukt schepen Tom Vandeput. “Bedrijven sturen hun personeel nog wel op hotel maar het budget is teruggeschroefd.”

De stad kan niet anders dan de plannen van Group GL toejuichen want zo worden stilaan alle dode hoeken van dit verlopen stukje centrum weggewerkt. In aanloop naar de komst van een nieuw, naastliggend stadhuis. “Inno is er gekomen, Galerij De Ware Vrienden wordt aangepakt, de Grote Markt gaan we vernieuwen,... De plannen voor de tweede toren passen dus perfect in onze visie op dit gebied.” 

Bovenop het hotel komen nog 11 flats, die volledig ingericht verkocht worden.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio