© BELGA

David Goffin: “Ik zou maar al te graag schitteren op Wimbledon”

David Goffin (ATP-11) neemt het woensdag in de tweede ronde van Wimbledon in de derde wedstrijd op court 18 op tegen de Franse kwalificatiespeler Edouard Roger-Vasselin (ATP-186). Als het weer dat toelaat tenminste. Dinsdag werden er al heel wat wedstrijden afgelast en ook voor woensdag wordt er regen voorspeld.

Het is de eerste keer dat Goffin en Roger-Vasselin in een ATP-toernooi tegenover elkaar staan. Goffin kent de 33-jarige Fransman wel van het challengercircuit. In 2008 moest hij in Bergen in de eerste ronde met 6-1 en 6-3 de duimen leggen voor Roger-Vasselin. Vier jaar later nam de 25-jarige Luikenaar in Le Gosier in de halve finales met 7-5 en 6-4 weerwraak.

“Het wordt geen makkelijk wedstrijd”, waarschuwt Goffin. “Edouard speelt heel goed op gras. Op die ondergrond komen zijn kwaliteiten als dubbelspecialist het best tot uiting. Het is een gevaarlijke tegenstander, maar als ik mijn beste tennis speel, kan ik hem wel aan.”

“Ik zou maar al te graag schitteren op Wimbledon. Het is één van de belangrijkste afspraken op de kalender. Zo’n Grand Slam brengt altijd wat stress met zich mee. Doordat ik beter ga spelen en meer ervaring opdoe, kan ik daar wel steeds beter mee omgaan. De ervaring van een kwartfinale gespeeld te hebben op Roland-Garros, zal me ook hier helpen.”

Roger-Vasselin herinnert zich Goffin ook nog van het challengercircuit. “Eerlijk gezegd had ik nooit gedacht dat hij zo goed zou worden. Ik dacht dat hij wat te tenger was om het echt ver te schoppen, maar hij heeft het toch maar gedaan. Fantastisch vind ik dat. Hij heeft een geweldig balgevoel en is ook heel snel. Zelf heb ik wat last van een heupblessure. Misschien is het wel goed dat ik tegen een reekshoofd uitkom. Wie weet geeft dat me de adrenaline om boven mezelf uit te stijgen. We zien wel. Ik heb alvast niets te verliezen.”