© Photo News

Mist Italiaanse sterkhouder De Rossi kwartfinale tegen Duitsland?

Italië moet het zaterdag in de kwartfinale tegen Duitsland op het EK in Frankrijk mogelijk zonder Daniele De Rossi stellen. De 32-jarige verdedigende middenvelder liep maandag tijdens de overwinning tegen uittredend Europees kampioen Spanje een heupblessure op.

De Italiaanse bondscoach Antonio Conte haalde De Rossi in de 54e minuut van de titanenstrijd tegen La Roja naar de kant met last aan de heup. De lichte blessure zorgt voor kopzorgen bij Conte, die zaterdag in het Stade de Bordeaux al zeker geen beroep kan doen op De Rossi’s vaste vervanger Thiago Motta. De middenvelder van PSG ging tegen Spanje voor de tweede keer op dit EK op de bon en is daardoor geschorst voor de kwartfinale. Het is vooralsnog ook niet duidelijk of Antonio Candreva, in de groepsfase een van de Italiaanse uitblinkers, hersteld zal zijn van de blessure aan de adductoren die hij tegen Zweden opliep.

“De schorsing voor Motta is een grote klap voor ons, ook omdat Daniele geblesseerd is”, verklaarde Conte na de korte hersteltraining van dinsdag. “De andere spelers zullen een tandje moeten bijsteken.”

‘La Squadra Azzurra’ zette Spanje in de achtste finales met 2-0 opzij. Duitsland rekende zonder veel moeite af met Slovakije (3-0).