OS 2016 - Preselecties ruitersport bekend

Een aantal combinaties in jumping, eventing, dressuur en para-equestrian zijn dinsdag door hun chef d’équipe opgeroepen. Zij komen in aanmerking voor de Olympische en Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Op 4 juli worden de paarden onderworpen aan een veterinaire keuring door drie nationale dierenartsen. Dat maakte de Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie (KBRSF) dinsdag bekend.

Na de veterinaire keuring heeft de KBRSF tot 10 juli tijd om de definitieve selecties over te maken aan het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC), dat een dag later zijn goedkeuring moet geven.

Voor de jumping heeft chef d’équipe Dirk Demeersman zeven combinaties opgeroepen, waarvan er uiteindelijk twee naar Rio mogen: Judy-Ann Melchior met As Cold as Ice, Europees vicekampioen Gregory Wathelet met Algorhythem, Jérôme Guery met Grand Cru vd Rozenberg en Papillon Z, Nicola Philippaerts met Bisquet Balou C en Zilverstar T en tweelingbroer Olivier met H&M Legend of Love.

Eventing-coach Marc Rigouts nodigt vijf combinaties uit, waarvan er eveneens twee naar de Spelen mogen: Karin Donckers met Fletcha van ‘t Verahof en Lamicell Unique, Joris Vanspringel met Lully des Aulnes en Limestone en Lara De Liedekerke met Ducati van den Overdam.

Technisch adviseur dressuur Sjef Janssens heeft Jeroen Devroe met Eres DL en Jorinde Verwimp met Tiamo weerhouden voor de veterinaire keuring, één van hen mag naar Rio.

Tot slot wil chef d’équipe Walter Van Haegenborgh na de controle een team voor de Paralympische Spelen selecteren uit de combinaties Michele George/FBW Rainman, Barbara Minecci/Barilla, Eveline Van Looveren/Exelent, José Lorquet/Fidelgo vh Hagelhof en Ciska Vermeulen/Rohmeo.