Schepen voor de derde keer dronken betrapt achter het stuur

In Brasschaat is schepen voor Ruimtelijke Ordening en Toerisme Tom Versompel (N-VA) voor de derde keer op een jaar tijd betrapt op dronken rijden. Dat gebeurde opnieuw in zijn eigen straat. Versompel blijft - voorlopig - aan als schepen. Dat meldt ATV.

JoRo

Tom Versompel blies vier weken geleden positief bij een controle in zijn eigen straat. In het najaar van 2015 gebeurde dat twee keer op dezelfde avond waarvan één keer opnieuw in zijn eigen straat. In september vorig jaar kreeg de schepen en advocaat nog een rijverbod van drie maanden en een boete van 2.400 euro opgelegd.

Versompel had naar eigen zeggen drie glazen gedronken vlakbij zijn woning en hij zou nipt positief hebben geblazen.

Zijn partijgenoot en waarnemend burgemeester Koen Verberck neemt Versompel in bescherming. “Hij heeft de perceptie nu tegen, maar ik wil benadrukken dat de feiten vorige keer veel erger waren. We hebben toen wel een functioneringsgesprek gehad en toen heb ik hem op zijn voorbeeldfunctie gewezen.”

Of er sancties komen tegen Versompel, wordt intern bij de N-VA besproken. “Maar uiteindelijk is het een beslissing die ik als burgemeester moet nemen”, zegt Verberck. “Ik reken Tom vooral af op zijn werk als schepen en daar ben ik tevreden over.”

Omdat het Brasschaatse bestuur volgende week in zomerreces gaat, wordt pas eind augustus over de toekomst van de schepen beslist.