© Photo News

Oleg Tinkov stelt Tour-ploeg voor: “We fuck Sky anyway”

Oleg Tinkov heeft in zijn geheel eigen en controversiële stijl zijn Tinkoff-ploeg voor de Tour de France voorgesteld. Alberto Contador moet de grote uitdager van Chris Froome en Nairo Quintana worden, Peter Sagan mikt op ritzeges en de groene trui.

md

Het was weer beschamend om te zien hoe de Russische miljardair Oleg Tinkov in zijn laatste jaar als eigenaar van de Tinkoff-wielerploeg alle aandacht naar zich toe probeerde te trekken in een ongeziene one-man-show tijdens een livevideo op Facebook waarin hij zijn Tour-selectie voorstelde. Vooral de slotwoorden “Ciao boum boum boum. We fuck Sky anyway”, konden tellen als een middelvinger naar Chris Froome en co.

Alberto Contador zal er allicht het zijne van denken. “El Pistolero” wil dit jaar voor de derde keer in zijn carrière de Tour de France winnen. “Ik ben uitzonderlijk gemotiveerd voor deze koers. Hopelijk loopt alles volgens plan. Contador krijgt in de bergen de hulp van drie sterke klimmers: Rafal Majka, Roman Kreuziger en Robert Kiserlovski. Ook Maciej Bodnar zal het nodige werk moeten opknappen voor Contador.

De andere renners staan in dienst van Peter Sagan, die de voorbije vier jaar de groene trui meenam tot in Parijs. Sagan mikt opnieuw op het groen, maar wil in tegenstelling tot vorig jaar ook nog eens ritzege pakken. “Dit jaar wil ik echt een rit winnen”, aldus Sagan. “Ik heb geen dag in het bijzonder aangestipt in mijn agenda, maar ik ben er van overtuigd dat het parcours van dit jaar enkele kansen voor mij biedt.” Sagan krijgt Matteo Tosatto, Oscar Gatto en Michael Valgren in dienst.

Tinkoff-selectie: Alberto Contador, Peter Sagan, Rafal Majka, Roman Kreuziger, Robert Kiserlovski, Maciej Bodnar, Oscar Gatto, Matteo Tosatto, Michael Valgren