© AFP

Nog “geen acuut terreurgevaar” bij EK-wedstrijden in Frankrijk

Tijdens de 44 reeds gespeelde wedstrijden tijdens EURO2016 was er op geen enkel moment “acuut terreurgevaar”, zegt Theodore Theodoridis, secretaris-generaal ad interim van de Europese Voetbalbond UEFA, dinsdag in Parijs.

“Er was geen bedreiging voor de EK-wedstrijden”, zei de Griek, die ook voor de resterende wedstrijden “geen speciale aanwijzingen voor dreiging” heeft.

De secretaris-generaal ad interim, die het vertrek van de Zwitser Gianni Infantino naar de Wereldvoetbalbond FIFA en de schorsing van Michel Platini opvangt, noemt de samenwerking van UEFA met de Franse overheid zelfs “fantastisch”. Toch blijft het risiconiveau voor de resterende zeven wedstrijden hoog.

Theodoridis kwam in Parijs ook nog terug op wie de definitieve opvolger van Platini moet worden. En hijzelf is allerminst kandidaat. “Ik denk dat ik in mijn huidige functie beter van dienst kan zijn”, aldus Theodoridis.

Op 14 september wordt een nieuwe UEFA-voorzitter gekozen. Momenteel zijn er twee kandidaten om Platini op te volgen: de Nederlander Michael van Praag en de Sloveen Aleksander Ceferin. Nog tot 20 juli kunnen kandidaten zich aandienen.