© EPA

Madison Keys weet dat Flipkens “taaie tegenstandster” is

Madison Keys (WTA-9) kwam met haar zege in Birmingham de top tien van de wereld binnen en wil op Wimbledon, waar ze vorig jaar de kwartfinales bereikte, haar opmars voortzetten. Kirsten Flipkens (WTA-51) vormt in de tweede ronde het volgende obstakel voor de 21-jarige Amerikaanse. “Ik weet dat Flipkens een taaie tegenstandster is”, verklaarde Keys dinsdag.

Flipkens was in 2013 halvefinaliste op Wimbledon en bereikte eerder deze maand de halve finales van het grastoernooi in Mallorca, waar ze in de eerste ronde ‘s werelds nummer twee Garbine Muguruza uitschakelde.

“Ik weet waar ik me aan mag verwachten”, zegt Keys. “Ik heb haar dit jaar al ontmoet in Miami (6-4, 6-2 zege voor Keys). Het is een begaafde speelster, die op gras al knappe resultaten neerzette. Ze heeft een rijk slagenarsenaal. Het wordt geen makkelijke wedstrijd, maar ik heb er vertrouwen in. Zelf ben ik veel regelmatiger geworden. Ik houd ook wel van gras, al blijft hardcourt mijn favoriete ondergrond.”

In Miami stonden Keys en Flipkens voor de tweede keer tegenover elkaar. Flipkens won in 2013 in Brussel het eerste duel op gravel met 6-4, 1-6 en 6-2.