© PSG

PSG heeft de opvolger van trainer Laurent Blanc al beet

PSG heeft niet lang gewacht om na het ontslag van trainer Laurent Blanc maandag zijn opvolger aan te stellen. Zoals verwacht tekende Sevilla-trainer Unai Emery dinsdag een contract voor twee seizoenen bij de Franse landskampioen, met een optie voor één extra seizoen.

De 44-jarige Unai Emery is coach sinds 2004. Vanaf 2008 nam de voormalige middenvelder van Real Sociedad het sportieve roer over bij Valencia. In 2013 trok hij naar FC Sevilla, met wie hij drie jaar op een rij de Europa League won. Emery verbrak ruim twee weken geleden zijn contract bij FC Sevilla.

Emery neemt bij PSG de leiding over van Laurent Blanc, die bij de Franse landskampioen vertrok na drie seizoenen. Blanc arriveerde in 2013 in Parijs en won de afgelopen twee seizoenen alle prijzen die er te winnen vallen in het Franse voetbal in hetzelfde seizoen, een unicum. Toch was de Franse miljoenenploeg niet tevreden over Blanc, omdat hij datzelfde succes niet kon brengen in Europa.

De voormalige verdediger kreeg bij zijn aanstelling de opdracht om in de Champions League beter te doen dan zijn voorganger Carlo Ancelotti. Maar onder leiding van Blanc werd Paris Saint-Germain drie seizoenen op rij uitgeschakeld in de kwartfinales van het kampioenenbal. Dit seizoen werd PSG uitgeschakeld door Manchester City, mede door twee doelpunten van Kevin De Bruyne.

Unai Emery weet dus wat hem te doen staat. “Het is met veel trots dat ik coach word bij deze club, die in de laatste jaren een van de grootste in Europa is geworden”, laat Emery weten. De Spanjaard mag als coach ook zijn stempel drukken op het transferbeleid van de club. Nasser Al-Khelaïfi, de voorzitter van PSG, kijkt alvast uit naar “de spectaculaire speelstijl waarmee het team zal gaan spelen onder leiding van Unai”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.