© *

Bruid geeft borstvoeding, maar krijgt kritiek

De Canadese Christina Torino (30) stapte op zaterdag 18 juni in het huwelijksbootje met haar Danny Benton. Hun dochtertje Gemma was tijdens de ceremonie erg vervelend, tot ze aan mama’s borst lag. Het innige moment werd gefotografeerd en het kiekje gaat nu de wereld rond, maar niet iedereen is reageert enthousiast.

vwh

Volgens mama Christina was haar dochter van negen maanden oud prikkelbaar omdat het in de kerk heel warm was en ze geen middagdutje had gedaan. Daarom kon de bruid zich niet concentreren op haar eigen huwelijk. “Het enige waaraan ik kon denken was om haar bij me te nemen en borstvoeding te geven”, zegt de vrouw in een reactie aan de Daily Mail.

“Eens ik haar in mijn armen had, kon ik ze kalmeren en slaagde ik erin om mezelf weer te focussen op mijn huwelijk”, zei Christina die naast Gemma nog een dochter heeft. Na haar grote dag, deelde de mama een van de kiekjes van het borstvoedingsmoment in de kerk op de Facebook-pagina van Breastfeeding Mama Talk. “Borstvoeding op elk moment en overal is een gespreksonderwerp. Dit is het moment waarop je trouwt en je baby honger krijgt”, schreef ze bij de foto die bijna 8.000 mensen leuk vinden.

Aandacht

Ondanks de vele ‘vind ik leuks’, krijgt Christina ook negatieve reacties. Veel mensen vragen zich af waarom ze geen moedermelk had afgekolfd en wat er mis is met een flesje. Sommigen beschuldigen de moeder ervan dat ze met de foto aandacht zoekt. “Ik kan niet zo goed een borstpomp verdragen”, zegt de mama. “Ik had nooit verwacht dat deze foto viraal zou gaan, laat staan negatieve reacties uitlokken. Ik ben ervan overtuigd dat het belangrijk is dat ik het beeld deelde. Deze dingen gebeuren. Ik ben niet de eerste en zeker niet de laatste die het doet. Hopelijk kunnen meer mensen dit in de toekomst accepteren en begrijpen”, klinkt het.

Niet te missen