© AFP

Liverpool haalt concurrent voor Benteke en Origi

Premier League-club Liverpool heeft zich versterkt met aanvaller Sadio Mané. De 24-jarige Senegalees komt over van Southampton, waar hij in twee seizoenen goed was voor 25 doelpunten. Dat maakte Liverpool dinsdag bekend op zijn website. Bij “The Reds” zal Mané de concurrentie aangaan met onze landgenoten Christian Benteke en Divock Origi.

Hoeveel de club van manager Jürgen Klopp betaalt voor de aanvaller wordt niet gezegd, maar op de website van Southampton spreekt men van een recordbedrag voor The Saints.

Mané tekende een contract voor vijf seizoenen op Anfield en zal er aantreden met het rugnummer 19. Hij kan op elke positie in e spits uit de voeten maar is toch vooral op z’n best als linksbuiten. In een eerste reactie op de website van de club laat Mané verstaan dat het “een grote dag is en dat hij heel blij is om te tekenen bij een van de grootste clubs in Europa”.

Liverpool eindigde tijdens de vorige jaargang op een achtste plek en verloor de finale van de Europa League tegen het Spaanse FC Sevilla. Southampton wist zich onder de Nederlander Ronald Koeman met een zesde plaats voor het eerst te kwalificeren voor Europa.