© EPA

Ook Hulk op weg naar China, voor zo’n schamele 55 miljoen euro...

De volgende megatransfer richting de Chinese competitie is bijna een feit. De Braziliaanse international Hulk staat immers op het punt Zenit Sint-Petersburg te verlaten en voor een transfersom van 55 miljoen euro naar het Chinese Shanghai SIPG te trekken, zo maakte het Russische nieuwsagentschap Interfax dinsdag bekend.

De 29-jarige Hulk, bij Zenit al jaren ploegmaat van Axel Witsel en Nicolas Lombaerts, zou woensdag al medische tests afleggen in Shanghai, waarna de transfer afgerond kan worden. Bij Shanghai SIPG is de Zweed Sven-Göran Eriksson trainer.

Hulk speelt sinds de zomer van 2012 voor Zenit, nadat de club hem voor veertig miljoen euro had overgenomen van Porto, exact hetzelfde bedrag dat de Tsarenclub toen op tafel legde om Axel Witsel los te weken bij Benfica. Hulk ligt nog tot 2019 onder contract bij Zenit, de controlerende middenvelder van de Rode Duivels heeft er nog een overeenkomst tot medio 2017. Witsel werd al vaak in verband gebracht met een transfer, de kans bestaat dus zeker dat ook hij deze zomer andere oorden opzoekt.

Eerder dit jaar gingen onder meer Gervinho, Ramires en Jackson Martinez al naar clubs uit China, waar enorm wordt geïnvesteerd in het voetbal. In Rusland is er dan weer een exodus van spelers aan de gang.