© rr

Fortuneo trekt met twee debutanten naar Frankrijk

Wielerploeg Fortuneo rekent in de Tour op de Argentijn Eduardo Sepulveda voor het algemeen klassement. De Brit Daniel McLay en de Noor Vegard Breen komen dan weer voor het eerst aan de start, zo maakte Fortuneo dinsdag bekend.

De 25-jarige Sepulveda, die vorig jaar zijn eerste Tour niet uitreed, begint niet onder het beste gesternte aan zijn tweede deelname. In januari won hij nog de derde etappe in de Ronde van San Luis, maar hij hernam de competitie pas begin juni na een val in de la Drôme Classic eind februari.

Hij kan wel rekenen op de ervaring van de Deen Chris-Anker Sörensen, die Fortuneo in het tussenseizoen kwam versterken en al voor de 12e keer aan de start van de Tour staat. Ook de vijf Fransen in de selectie kunnen beroep doen op een pak ervaring: Brice Feillu en Anthony Delaplace starten voor de 6e keer, Florian Vachon en Armindo Fonseca voor de 3e keer. Pierre-Luc Périchon, zondag nog in beeld bij het Franse kampioenschap, mag uitkijken naar zijn tweede Tour.

Selectie: Eduardo Sepulveda (Arg), Vegard Breen (Noo), Anthony Delaplace (Fra), Brice Feillu (Fra), Armindo Fonseca (Fra), Pierre-Luc Périchon (Fra), Daniel McLay (GBr), Chris-Anker Sörensen (Den), Florian Vachon (Fra)