© Isosport

Rode Duivels mogen donderdag niet trainen in Stade Pierre Mauroy

De Rode Duivels trainen donderdag - een dag voor hun kwartfinale op het EK tegen Wales - gewoon in hun trainingscentrum in Bordeaux en niet in het Stade Pierre Mauroy in Rijsel.

Normaal gezien is het de gewoonte dat er op ‘Matchday minus One’ getraind wordt in het speelstadion, maar nu is het de Europese Voetbalbond zelf die er anders over heeft beslist. De grasmat in het Pierre Mauroystadion in het Noord-Franse Rijsel is nog maar pas vervangen omwille van de slechte staat ervan en moet gespaard worden. Sinds de vervanging van de grasmat werd er al tweemaal op gespeeld - Italië-Ierland van 22 juni en Duitsland-Slovakije van 26 juni - en de UEFA wil het terrein zo weinig mogelijk belasten.

Daardoor trainen de Belgen donderdagmorgen (10u30) nog in Le Haillan en nemen ze daarna het vliegtuig naar Rijsel. In de vooravond geven bondscoach Marc Wilmots en kapitein Eden Hazard dan hun internationale persconferentie in het Stade Pierre Mauroy. Ook Wales traint niet in het stadion.

Vrijdag (21u) staan de Rode Duivels en de Welshmen dan tegenover mekaar in hun kwartfinale in een ongetwijfeld erg Belgisch getint Rijsel. Het Stade Pierre Mauroy biedt tijdens EURO2016 plaats aan 55.000 toeschouwers.