© rr

Ouders vrijgesproken voor schedelbreuk bij baby na dronken ruzie

Na een zoveelste dronken ruzie nam Jan V. hun drie maanden oude dochtertje mee in bed. Volgens het parket is hij over de baby gerold, waardoor die een open schedelbreuk heeft opgelopen. De Brugse correctionele rechtbank heeft de ouders nu vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

De Brugse correctionele rechtbank heeft de ouders van een baby van drie maanden vrijgesproken voor het toebrengen van onopzettelijke slagen en verwondingen. Hun dochtertje liep een dubbele schedelbreuk op, maar volgens de rechter is het niet bewezen dat die verwondingen door de onvoorzichtigheid van de ouders werden veroorzaakt.

In de nacht van 12 op 13 april 2013 kregen Jan V. (34) en Natascha K. (36) in hun woning in Jabbeke een zoveelste hoogoplopende ruzie. V. nam in dronken toestand hun toen drie maanden oude dochtertje mee naar bed. Volgens het parket moet de man in zijn slaap over het kind gerold zijn. Bij het slachtoffer werd een dubbele schedelbreuk vastgesteld, maar ze hield er geen blijvende letsels aan over.

“Slechts vermoeden”

De verdediging vroeg de vrijspraak en voerde aan dat de wetsdokter de oorzaak van de breuken niet kende. “Meerdere breuken kunnen onmogelijk veroorzaakt zijn door er in een zacht bed over te rollen. De schaafwonden op de neus wijzen in de richting van een val”, aldus de advocaat van V. Mogelijk waren de verwondingen eerder op de avond al ontstaan. Natascha K. stond ook terecht omdat ze onvoorzichtig was door de baby op die manier bij haar dronken man te laten slapen. De vrouw liet verstek gaan voor het proces.

De rechter oordeelde dat het rollen over de baby slechts een vermoeden is. Daarom is het volgens de rechter niet voldoende bewezen dat de onvoorzichtigheid van de ouders de verwondingen bij het kind heeft veroorzaakt.