© EPA

Dit dragen mannen volgende lente

Tijdens de Parijse mannenmodeweek, van woensdag 22 tot en met zondag 26 juni, toonden ontwerpers hun vestimentaire visie op komende lente. Zij voorspellen vijf grote trends die heren volgend voorjaar zullen dragen. Een overzicht.

vwh

GEBONDEN

Van jassen tot overduidelijke riemen: in de lente van 2017 is de outfit van mannen helemaal onder controle door straps en linten die je strak kan aanspannen. In dezelfde kleur van het stuk, of net heel opvallend in oranje zoals bij de Japanse designer Christian Dada.

Beeld: Yohji Yamamoto / Maison Margiela / Christian Dada

GERUIT

De ruit komt volgend voorjaar terug van nooit helemaal weggeweest, al mag het volgende lente iets extremer - als je durft. Van kop tot teen in tartan kan perfect, maar ook twee verschillende geruite patronen zijn dan modieus.

Beeld: Dior / Louis Vuitton / Lanvin

CAMOUFLAGE

Nog zo’n klassieker in de mannenmode: camouflageprint, al wordt de trend straks afgewerkt met ‘brave’ stuks zoals gezien bij Dries Van Noten. Hij stuurde een model met camouflageshort en vrouwelijke blouse op de catwalk.

Beeld: Valentino / Dries Van Noten / Givenchy

FOULARDS

Na de winter mogen de sjaals in de kast, foulards rond de nek van je man. De manier waarop je het fashion item knoopt of over je schouder slaat, maakt een rock-’n-roll of boho outfit helemaal af. Al gezien bij rocker Jamie Hince, de ex van model Kate Moss.

Beeld: Christian Dada / Lanvin / Yohji Yamamoto

MAN WORDT VROUW

Volgens ontwerper Hiromichi Ochiai en de Belgische designers Walter Van Beirendonck en Dries Van Noten belichten mannen komende lente hun vrouwelijke kant. De kleren maken de man vrouwelijker, zeg maar. Van poncho’s, topjes, palazzobroeken en roze jasjes met bling: het wordt helemaal à la mode.

Beeld: Hiromichi Ochiai / Walter Van Beirendonck / Dries Van Noten

Niet te missen